El fet de la creaciĆ³ del Casal per la Gent Gran, que al seu dia es va plantejar dins lāACR, va obeir a diversos motius. El principal es basava en el constant augment de persones grans dins el municipi, amb la particularitat que viuen soles, o es passen la major part del temps sense cap tipus de companyia, significant amb aixĆ² que lāĆ mbit de relaciĆ³ entre elles vagi minvant. TambĆ© Ć©s un fet evident que actualment la gent gran gaudeix dāuna vida mĆ©s llarga, i Ć©s de vital importĆ ncia que continuĆÆn desenvolupant unes tasques que els facin sentir bĆ© amb ells mateixos.
Tanmateix, la qualitat de vida es lāaspecte mĆ©s important en les relacions socials de les persones, amb eixos com la salut, la famĆlia, les relacions, lāaprenentatge, el desenvolupament de les persones, lāassistĆØncia social, etcā¦
Va ser per tots aquests aspectes, que lāAssociaciĆ³ de Fals va veure que socialment podia contribuir, dins la seva modesta situaciĆ³, a una de les tasques de la qualitat de vida de la gent gran com sĆ³n les relacions, aprenentatges, desenvolupament de tasques i tambĆ©, a que sāho passessin el mĆ xim de bĆ© possible.
Ćs per aixĆ² que a partir del mes dāoctubre de 1999, es va acordar en una reuniĆ³ amb un grup de gent gran del poble, trobar-se al Casal tots els dimecres a la tarda, i preparar una sĆØrie dāactivitats com: gimnĆ stica, cursets (dāart floral, fang, pintura ganxet, etc), xerrades, sortides, jocs diversos, curset dāHistĆ²ria de Catalunya, etc.
Totes aquestes activitats estan coordinades per una monitora i la comissiĆ³ dāavis elegits democrĆ ticament a lāassemblea del mes de setembre del 2007.
Lāobjectiu principal era potenciar les capacitats de memĆ²ria, atenciĆ³ i donar un sentit recreatiu. Referent a lāactivitat fĆsica, lāobjectiu Ć©s potenciar les capacitats fĆsiques, coordinatives, senso-preceptives, cognitives i de relaciĆ³ de les persones assistents a partir del programa dāactivitats fĆsica i ioga.
Les diverses activitats es portem a terme el dimecres a la tarda, ampliant-ho a altres dies, a partir de lāĆŗltim trimestre del 2007 i durant el curs 2008 totes les activitats extres ja es programen un altre dia de la setmana, lāintenciĆ³ es fer que siguin de dos dies fixes a la setmana, el primer el dimecres i el segon variable.
Val a dir que lāexperiĆØncia dāaquests anys ha estat molt vĆ lida i enriquidora, cada vegada sĆ³n mĆ©s les persones que hi participen i en aquest moments hi ha una mitjana de 50 persones que prenen part en totes les activitats. Activitats que cada any es van incrementant.